Ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και μουσικός Κώστας Γάκης είναι πλέον ο νέος δάσκαλος του θεατρικού εργαστηρίου της κοινότητας του Ilioupolisonline, μετά την επί δύο χρόνια επιτυχημένη συνεργασία με τη Δήμητρα Σύρου.

Ο Κώστας Γάκης αναφέρει :

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό και τη μουσική, η ομάδα θα έχει ως σκοπό την απελευθέρωση της δημιουργικότητας και της φαντασίας. Τα μέλη της ομάδας θα διδαχθούν βασικές αρχές και τεχνικές της παγκόσμιας θεατρικής γλώσσας  ενώ ταυτόχρονα θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν και να μοιραστούν σκέψεις, συναισθήματα και ανησυχίες καθώς και να δραματοποιήσουν καθημερινές εμπειρίες τους μέσα από ένα ουσιώδες παιχνίδι εναλλαγής ρόλων.

Σε μια εποχή όπου όλοι μας καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στους ξέφρενους ρυθμούς της ζωής, και στο άγχος των κοινωνικών εξελίξεων, τα μέλη της ομάδας θα έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν για λίγο πίσω τους την πίεση της καθημερινότητας, και να ξεδιπλώσουν τη χαρά, το χιούμορ και τη διαφορετικότητά τους μέσα από την ομαδική δράση και τον καλλιτεχνικό πειραματισμό.

Απαραίτητες προϋποθέσεις: όρεξη για συνύπαρξη, παιχνίδι και ανταλλαγή συναισθημάτων και ιδεών!

Βιογραφικό ουσίας

Ο Κώστας Γάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977.

 Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αθήνας, της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου και της κλασικής κιθάρας.

 Εδω και μια δεκαετια σκηνοθετεί, παίζει ως ηθοποιός, γράφει θεατρικά κείμενα (Χωρίς Μουσική - Κατσαρίδα) διδάσκει υποκριτική σε δραματικές σχολές, και συνθέτει μουσική για παραστάσεις.

 Το 2006 βραβεύτηκε με το επαμειβόμενο βραβείο "Δημήτρης Χορν" για την ερμηνεία του στην παράσταση "Κατσαρίδα".

 Το 2008 εργάστηκε με μια ομάδα ανθρώπων με αναπηρίες και δημιούργησε την παράσταση "Σιγα το αυγό". Την ίδια περίοδο συμμετείχε στη τηλεοπτική σειρά "Ιωάννα της καρδιάς".

 Το 2010 ίδρυσε την collectiva  "Θέα" ένα αειθαλές εργαστήρι ελεύθερων καλλιτεχνικών πειραματισμών και ονείρων.

 Από το 2012 είναι μέλος της ομάδας θεάτρου "Ιδέα" μαζί με τους Αθηνά Μουστάκα και Κωνσταντίνο Μπιμπή. Από κοινού δημιούργησαν την παράσταση "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2" και ταξίδεψαν μαζί της σε Κύπρο και Σερβία.

 Είναι ενεργό μέλος του Lincoln Center Theater Directors Lab με έδρα τη Νέα Υόρκη καθώς επιλέχθηκε δις για τη σχετική υποτροφία(2013-2014).

 Την άνοιξη του 2014 επιλέχθηκε απο το Ghoete Institut ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο πρόγραμμα "Τheatre experts from Southeast-Europe" που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

 Νιώθει μεγάλη ευγνωμοσύνη για τους γονείς του και για το δάσκαλό του στην κλασική κιθάρα, Βασίλη Καναρά.

 Στον ελεύθερο χρόνο του μελοποιεί ποιήματα ή γράφει δικά του τραγούδια στην κιθάρα, στο πιάνο, στο λαούτο και στον τζουρά