Νέα τμήματα ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! , Κεραμική για έφηβους και μαθήματα τροχού

coils

Νέα τμήματα προστέθηκαν στο Gaia Ceramics Community ώστε μαζί με αυτά που ήδη υπάρχουν (Κεραμική διετούς κύκλου μαθημάτων και Open Studio) πλέον των σεμιναρίων και των workshops, να καλύπτουν πλήρως τις τάσεις της κεραμικής. Αυτά είναι:
ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!,
Κεραμική για έφηβους και
Μαθήματα τροχού

Περισσότερα...

Ακόμη ένα επιτυχημένο Workshop με πυροδοχεία (saggar)

saggar June2023

Ιούνιος 2023 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΨΗΣΙΜΟ SAGGAR για αρχάριους και προχωρημένους.με τον Γρηγόρη Σαϊτά Ένα workshop 2 συναντήσεων όπου  οι συμμετέχοντες είχαν την την ευκαιρία να μάθουν να δουλεύουν με stoneware πηλούς, να φτιάχνουν terra sigilata και να παίρνουν χρώματα από χημικά και οργανικά υλικά ψήνοντας τα κεραμικά στο ειδικό καμίνι μας εναλλακτικών ψησιμάτων.

Περισσότερα...

30ΣΕΠ2022 Έκθεση Κεραμικής Ψηφιδωτού & Workshop πηλού για αρχάριους

coils4Σας προσκαλούμε στην έκθεση Κεραμικής του Gaia Studio της Live Cities (IlioupolisOnline) που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης, Λ.Ειρήνης 14-16.

Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 7μμ.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή Σάββατο και Κυριακή.από 11:00 έως 13:00 & από 19:30 έως 21:30

Περισσότερα...

Εντυπωσίασε η δουλειά του θεατρικού εργαστηρίου του IlioupolisOnline για τη Μήδεια

Το χαρακτήρα της Μήδειας ερεύνησε και δούλεψε αυτή τη χρονιά το θεατρικό εργαστήρι του IlioupolisOnline. Αποτέλεσμα της χρονιάς ήταν η πρωτότυπη θεατρική παράσταση 'Τι γράψανε Μήδεια για σένα' που παίχτηκε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στο θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης. Προς έκπληξή μας, οι κριτικές που πήραμε από το κοινό, με δεδομέμο την πρωτοτυπία και τη δυσκολία του εγχειρήματος,  ήταν καλύτερες απο αυτές που περιμέναμε.

Περισσότερα...

Ο Γρηγόρης Καραντινάκης στο τιμόνι του Θεατρικού εργαστηρίου του IlioupolisOnline

Ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Καραντινάκης με το διαχειριστή του IlioupolisOnline Γρηγόρη ΣαϊτάΟ σκηνοθέτης Γρηγόρης Καραντινάκης, μιά μορφή του θεάτρου και του σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου, Διευθυντής επι σειρά ετών στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, έχει αναλάβει το τιμόνι στο Θεατρικό εργαστήρι του IlioupolisOnline.
'Στο Θεατρικό μας εργαστήρι προσπαθούμε να κάνουμε σοβαρή δουλειά. Δεν περιοριζόμαστε μόνο στη διδασκαλία μιας θεατρικής παράστασης, αλλά προσπαθούμε να δώσουμε στους πολίτες αυτό που νομίζουμε οτι λείπει, τη Θεατρική Παιδεία, τον Πολιτισμό του Θεάτρου. Ευχαριστώ τον Γρηγόρη Καραντινάκη που μας έκανε την τιμή να αναλάβει το Θεατρικό μας εργαστήρι', σημειώνει ο διαχειριστής του IlioupolisOnline Γρηγόρης Σαϊτάς.

Περισσότερα...

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα εργαστήρια του IlioupolisOnline για την περίοδο 2016 - 2017

Από Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, ξεκινούν οι εγγραφές στα εργαστήρια Τέχνης και Τεχνολογίας του IlioupolisOnline για την περίοδο 2016 -2017.

Για το 2017,
- αναβαθμίσαμε το εργαστήρι κεραμικής, αφού διαθέτουμε πλέον όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και ακολουθούμε πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών. Επίσης, οι παλιοί μαθητές μας έχουν την δυνατότητα να ψήνουν τα έργα τους στους φούρνους μας, ενω επιπλέον σχεδιάζονται ημέρες για ομαδικά εξειδικευμένα ψησίματα.
- βελτιώσαμε και εμπλουτίσαμε τη δική μας αποκλειστική και επιτυχημένη μέθοδο για υπολογιστές σε ενήλικες σε αρχάριους και προχωρημένους
- εμπλουτίσαμε το εργαστήρι καλλιτεχνικής δημιουργίας με μαθήματα μικτών τεχνικών, αναπαλαίωση επίπλου, βιτρώ tiffany, πυρογραφία, patchwork και πλέξιμο τσάντας.

Περισσότερα...

Ανανεωμένο πρόγραμμα μαθημάτων και εξοπλισμός στο εργαστήρι κεραμικής

Ύστερα από πολλή μελέτη, το IlioupolisOnline κατάρτισε ένα νέο πρόγραμμα μαθημάτων της Κεραμικής, ώστε να καλύπτει όλο το φάσμα της κεραμικής τέχνης αλλά και και ταυτόχρονα τα μαθήματα να γίνονται με ευχάριστο τρόπο για τους μαθητές. Επίσης, ο νέος εξοπλισμός (ποικιλία πηλών, πρωτογενή υλικά, τροχός, ηλεκτρικός φούρνος και φούρνος αερίου, δίνει νέες δυνατότητες για εξερεύνηση και πειραματισμό.

Περισσότερα...