Ένα όμορφο ταξίδι δημιουργίας και γνώσης της κεραμικής τέχνης.

Αρχάριοι : ΤΡΙΤΗ 7:00 – 9:00μμ | 95€/μήνα
Προχωρημένοι: ΔΕΥΤΕΡΑ 7:00 – 9:15μμ | 120€/μήνα

Online Αίτηση

Διδασκαλία: Γρηγόρης Σαϊτάς ⇒
Μάθετε να χρησιμοποιείτε τον πηλό, το αρχέγονο αυτό υλικό και δώστε του τη μορφή που εσείς θέλετε γνωρίζοντας τις φόρμες, τη διακόσμηση, τα είδη χρωμάτων και εξειδικευμένες τεχνικές. Η σφαιρική και βαθιά μας γνώση, η πρωτοποριακή για την Ελλάδα μέθοδος και ο πλήρης εξοπλισμός, μας δίνουν τη δυνατότητα να σας προσφέρουμε ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στον κόσμο της Κεραμικής Τέχνης.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες που θέλουν να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη γνώση της Κεραμικής Τέχνης ώστε μέσα σε ενα εύλογο διάστημα να μπορούν να δημιουργούν τα δικά τους πρωτότυπα έργα, αλλά και σε ζωγράφους που θέλουν να επεκτείνουν το δημιουργικό τους ορίζοντα με έργα τριών διαστάσεων. Τα μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν όσοι θέλουν να ασχοληθούν ερασιτεχνικά, αλλά και σε άτομα που θέλουν να πάρουν στα σοβαρά την κεραμική τέχνη.

Αρχάριοι
Μέσα από τα έργα που θα υλοποιείτε,  θα γνωρίσετε τον πηλό ξεκινώντας με τσιμπητό, και θα συνεχίσετε κατασκευές με μακαρόνι, στάμπες, φύλλα, καλούπια και σφαίρα. Θα κατασκευάσετε όλες τις βασικές κεραμικές φόρμες, χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα, πλακίδια κλπ,  κάθε φορά με διαφορετική τεχνική. Θα μάθετε να χρησιμοποιείτε διάφορους πηλούς, να διακοσμείτε τις κατασκευές σας με ένθετα στοιχεία ή εγχάρακτα, και να χρωματίζετε με μπαντανάδες, σμάλτα, οξείδια και πυροχρώματα. Με το τέλος του έτους, ο στόχος είναι να δημιουργείτε τα δικά σας έργα με έτοιμα υλικά του εμπορίου σε θερμοκρασία που ψήνεται το earthenware.

Προχωρημένοι
Ουσιαστικά είναι μια σειρά σεμιναρίων για όσους θέλουν να μυηθούν στις σύγχρονες τάσεις της κεραμικής και να περάσουν σε ανώτερο επίπεδο. Bas relief, μικτές τεχνικές, μεταφορές, τρόποι τεστ, συνταγές υαλωμάτων, paper clay, σύγχρονες και σύνθετες φόρμες, χρήση καλουπιών, είναι μερικά από τα θέματα του τμήματος των προχωρημένων. Χρησιμοποιείται πηλός stoneware ή πορσελάνη, και τα ψησίματα γίνονται σε κώνο 6.

- Για κάθε project  γίνεται παρουσίαση σε powerpoint, (θεωρία, εικόνες, βίντεο με τεχνικές, ιστορία της τέχνης, διάσημα έργα κεραμικής).
- Τα έργα γυαλώνονται και ψήνονται στο εργαστήρι μας όπου υπάρχει και ο απαιτούμενος εξοπλισμός (πρώτες ύλες, χρωστικές ουσίες, φούρνοι κλπ.).
 - Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων κάθε έτους χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Η τέχνη ποτέ δεν τελειώνει.. Open Studio, Workshops και Σεμινάρια!, Μαθήματα τροχού
Όσοι έχουν παρακαλουθήσει τουλάχιστον τα μαθήματα αρχαρίων, συνεχίζουν με την καθοδήγηση του δασκάλου να εξελίσσονται και να δημιουργούν τα έργα που θέλουν στο Open Studio, να κάνουν μαθήματα τροχού ή/και να συμμετέχουν σε σεμινάρια, workshops, κλπ.

Όσοι θέλετε να ενημερώνεστε, γραφτείτε στο newsletter μας.

Gallery Έργα μαθητών

 

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Εγγραφές - Πληροφορίες  7-9:30μμ
Live Cities - Ηρώς Κωνσταντοπούλου 25, 16346, Ηλιούπολη
Τηλ. 2109713605 6945902504