Εργαστήρι Κεραμικής

Μάθετε να χρησιμοποιείτε τον πηλό, το αρχέγονο αυτό υλικό και δώστε του τη μορφή που εσείς θέλετε γνωρίζοντας τις φόρμες, τη διακόσμηση, τα είδη χρωμάτων και εξειδικευμένες τεχνικές. Η σφαιρική και βαθιά μας γνώση, η πρωτοποριακή για την Ελλάδα μέθοδος και ο πλήρης εξοπλισμός, μας δίνουν τη δυνατότητα να σας προσφέρουμε ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στον κόσμο της Κεραμικής Τέχνης.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες που θέλουν να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη γνώση της Κεραμικής Τέχνης ώστε μέσα σε ενα εύλογο διάστημα να μπορούν να δημιουργούν τα δικά τους πρωτότυπα έργα, αλλά και σε ζωγράφους που θέλουν να επεκτείνουν το δημιουργικό τους ορίζοντα με έργα τριών διαστάσεων. Τα μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν όσοι θέλουν να ασχοληθούν ερασιτεχνικά, αλλά και σε άτομα που θέλουν να πάρουν στα σοβαρά την κεραμική τέχνη.

Αρχάριοι
Μέσα από τα έργα που θα υλοποιείτε,  θα γνωρίσετε τον πηλό ξεκινώντας με τσιμπητό, και θα συνεχίσετε κατασκευές με μακαρόνι, στάμπες, φύλλα, καλούπια και σφαίρα. Θα κατασκευάσετε όλες τις βασικές κεραμικές φόρμες, χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα, πλακίδια κλπ,  κάθε φορά με διαφορετική τεχνική. Θα μάθετε να χρησιμοποιείτε διάφορους πηλούς, να διακοσμείτε τις κατασκευές σας με ένθετα στοιχεία ή εγχάρακτα, και να χρωματίζετε με μπαντανάδες, σμάλτα, οξείδια και πυροχρώματα. Με το τέλος του έτους, ο στόχος είναι να δημιουργείτε τα δικά σας έργα με έτοιμα υλικά του εμπορίου σε θερμοκρασία που ψήνεται το earthenware.

Προχωρημένοι
Ουσιαστικά είναι μια σειρά σεμιναρίων για να εργαστείτε και να μυηθείτε στις σύγχονες τάσεις της κεραμικής. Bas relief, μικτές τεχνικές, μεταφορές, τρόποι τεστ, συνταγές υαλωμάτων, paper clay, σύγχρονες φόρμες, πορσελάνη, χρήση καλουπιών,  είναι μερικά από τα θέματα του τμήματος των προχωρημένων. Χρησιμοποιείται πηλός stoneware ή πορσελάνη, και τα ψησίματα γίνονται σε κώνο 6.

- Για κάθε project  γίνεται παρουσίαση σε powerpoint, (θεωρία, εικόνες, βίντεο με τεχνικές, ιστορία της τέχνης, διάσημα έργα κεραμικής).
- Τα έργα γυαλώνονται και ψήνονται στο εργαστήρι μας όπου υπάρχει και ο απαιτούμενος εξοπλισμός (πρώτες ύλες, χρωστικές ουσίες, φούρνοι κλπ.).
 - Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων κάθε έτους χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Η τέχνη ποτέ δεν τελειώνει.. Open Studio!
Όσοι έχουν παρακαλουθήσει τα μαθήματα αρχαρίων, μπορούν να συνεχίσουν κάθε Τετάρτη και με την καθοδήγηση του δασκάλου να εξελίσσονται και να δημιουργούν τα έργα που θέλουν. Γίνονται δεκτοί μαθητές από άλλα εργαστήρια.

Η τέχνη ποτέ δεν τελειώνει.. Workshops και Σεμινάρια!
Κατά τη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνονται workshops και σεμινάρια που απευθύνονται σε προχωρημένους αλλά και σε αρχάριους. Αναφέρουμε ενδεικτικά εξειδικευμένες τεχνικές, ψήσιμο σε ψηλές θερμοκρασίες, την εκμάθηση τροχού, την τεχνολογία των υλικών της κεραμικής, την ιστορία της τέχνης και τεχνολογίας της κεραμικής, τα εναλλακτικά ψησίματα (raku, naked raku, copper matt, obvara, saggar, πρωτόγονο ψήσιμο, ειδικά υαλώματα) κ.ά.

Όσοι θέλετε να ενημερώνεστε, γραφτείτε στο newsletter μας.

Εγγραφές - Πληροφορίες:Gaia Studio- Σκουφά 6 Πλ. Κανάρια | 2109713605 6945902504 | 7:00-9:00μμ

Gallery Έργα μαθητών

 

Workshop Ρακού

Μερικά πρόσφατα έργα

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Στοιχεία Προγράμματος

Έναρξη: Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023
Λήξη: Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024
Λήξη συμμετοχών Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024
Χώρος Κοινότητα IlioupolisOnline
Εγγραφές - Πληροφορίες  7-9:30μμ
Live Cities - Ηρώς Κωνσταντοπούλου 25, 16346, Ηλιούπολη
Τηλ. 2109713605 6945902504