ΚΕΡΑΜΙΚΗ: RAKU / OBVARA FIRING 29 & 30 ΙΟΥΝ 2024

IMG 20170804 094005 1920IMG 20170804 094005 1920

KERAMIKH RAKU & OBVARA | 29 ή 30 ΙΟΥΝ 2024 | 100€

Για αρχάριους και προχωρημένους. Ένα workshop όπου θα έχετε την ευκαιρία να δουλέψετε σε πηλούς για εναλλακτικά ψησίμετα, να περάσετε ειδικά σμάλτα και να ψήσουμε όλοι μαζί τα κεραμικά μας στο ειδικό καμίνι μας. (Δείτε τις επιλογές)

Rαcu στα ιαπωνικά σημαίνει ευτυχία. Στην τεχνική ψησίματος Raku αφού το αντικείμενο ψηθεί πρώτα 12 ώρες για να γίνει κεραμικό, περνούμε τα σμάλτα στις περιοχές που θέλουμε να κρακελάρουν ή να πάρουν τα ιριδίζοντα χρώματα από τον χαλκό και το ξαναψήνουμε στον ειδικό φούρνο Rαku ανεβάζοντας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τη θερμοκρασία στους 1000 περίπου βαθμούς. Στη συνέχεια το βάζουμε μέσα σε κουβάδες με πριονίδια ώστε οι περιοχές που δεν έχουν σμάλτο να μαυρίσουν με τη διαδικασία της αναγωγής, ο καπνός να διεισδύσει στις κρακέλες και ο χαλκός να πάρει τα μοναδικά ιριδιζοντα χρώματα. Στο ενναλακτικό ψήσιμο Obvara, που το χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι και οιλαοί της Ανατολικής Ευρώπης για να κλείνουν τους πόρους του κεραμικού σκεύος, αντι για αναγωγή βουτάμε το έργο σε υγρό με μαγιά και παίρνουμε αποχρώσεις σε κρεμ, μπεζ, καφέ ανοιχτο, σκούρο και μαύρο.. Τα αποτελέσματα είναι έτσι κι αλλιώς  αναπάντεχα και εξαιρετικά.

Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους.
Οι αρχάριοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον πηλό να τον διαμορφώσουν, να περάσουν τα σμάλτα, να ψήσουν και να ζήσουν την εμπειρία των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων της τεχνικής του racu.
Οι προχωρημένοι μπορούν να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν τους δικούς τους πηλούς και τις συνταγές των σμάλτων, αφού διατίθενται όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην κεραμική.

ΚΟΣΤΟΣ
Για raku μόνο: 100€
Για obvara μόνο: 100€
Για raku & obvara: 160€

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Επιλογή 1. Να έρθετε το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 10 το πρωί και να φτιάξετε το δικό σας αντικείμενο. Αν δεν ξέρετε, θα σας δείξουμε και θα σας βοηθήσουμε εμείς.

Επιλογή 2. Να διαλέξετε ένα κομμάτι από αυτά που ήδη εμείς θα έχουμε προετοιμάσει για ρακού.Κάποια υπάρχουν στις φωτογραφίες και θα φτιάξουμε και νέες φόρμες.

Επιλογή 3. Να φτιάξετε στο σπίτι ή στο εργαστήριό σας το δικό σας αντικείμενο και να μας το φέρετε έγκαιρα να κάνουμε το πρώτο ψήσιμο (μπισκότο).

ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ RAKU & OBVARA

Για τη δική σας διευκόλυνση στο ωράριο αλλά και απόλαυση της εμπειρίας, μπορείτε να έρθετε  είτε Σάββατο πρωί 10πμ είτε Σάββατο απόγευμα 6μμ στις 29 Ιουνίου, είτε Κυριακή πρωί στις 30 Ιουνίου 10πμ.

ΕΓΓΡΑΦΗ:
Προκαταβολή 30% της συνδρομής και το υπόλοιπο με την έναρξη
Το κόστος των υλικών και του ψησίματος συμπεριλαμβάνονται στη συνδρομή.

Εγγραφές - Πληροφορίες:
Live Cities Gaia Ceramics Community
Ηρώς Κωνσταντοπούλου 25, 16346, Ηλιούπολη
2109713605 6945902504


Έργα με τεχνική Rαcu που έγιναν προηγούμενες χρονιές. 


 

 

 

 

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Video της Έκθεσης των Εργαστηρίων κεραμικής και ψηφιδωτού Οκτώβριος 2022

Video της Έκθεσης των Εργαστηρίων κεραμικής και ψηφιδωτού Οκτώβριος 2022 στο εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης.